Huonosti maalattu seinä – ja hieno!

No, periaatteessa se on sellasta huonosti maalattua seinäpintaa, vastasin joskus kun kaveri kysyi millaisia mun seinämaalaukset ovat. Ei siksi, etten olisi ylpeä siitä mitä teen, vaan siksi että tyyliä on aika vaikea kuvailla. Kaveri nauroi. Minä päätin pitää termin.

Hyvin maalattu seinä on sisustuksessa perinteisesti sellainen, että sitä ei oikeastaan edes tajua maalatuksi – maalaamisen jäljet eivät näy. Huonosti maalattu seinä on epätasainen, telan reitit ovat seurattavissa, aiemmat maalipinnat ja värit kuultavat läpi ja maalarinteipistäkin on saattanut jäädä seinään jälkiä. Hyi! Mutta kun kaikki nämä virheet tekee tarkoituksella, jälki onkin itse asiassa aika hienoa.

Ideologia Huonosti maalattujen seinien taustalla on siis yksinkertainen: tehdä rennolla otteella kiinnostavaa ja kertoa tällä omintakeisella käsialalla tarinoita.

seinämaalaus_yksityiskohta
Monikerroksiseen seinämaalaukseen saa upotettua kaikenlaista.

Seinämaalaus lohi+käärme

Miten tehosteseinä maalataan?

Seinämaalaus, tehosteseinä, koristeseinä – miten vain: kiinnostavan sisustuselementin tekemisen ei tarvitse olla kovinkaan vaikeaa. Sitä paitsi se on hemmetin hauskaa!

Kiinnostavan pinnan tekemiseen minun käyttämälläni tavalla on kolme perusohjetta:

  1. Hanki toisiinsa sopivat värit (jo 2-3 sävyä riittää)
  2. Vetele maaleja liikoja miettimättä päällekkäin ja ristikkäin siten, että välillä telassa on runsaasti maalia ja välillä vähän
  3. Anna maalin kuivua, peitä teipillä tai jollakin muulla niitä alueita joissa maalausjälki on mielestäsi kiinnostavaa ja palaa ohjeeseen 2.

Yllä olevissa kuvissa näkyvien yksityiskohtien tekeminen vaatii vähän askartelua, mutta hyvännäköisen tehosteseinän saa pelkällä monikerroksisella maalaamisellakin.

Erilaiset symbolit ovat tärkeässä osassa minun töissäni, koska keskeinen pyrkimys on tosiaan kertoa tarinoita. Ehkä kertoo omasta päänsisäisestä maailmasta, että selkeiden kuvien sijaan tykkään tehdä erilaisista pikkujutuista koostuvia kompositioita, jonkinlaisia tajunnanvirtaisia mind mapeja. On niissä silti aina taustalla johtava idea, joka saattaa olla hyvinkin selkeä.

Tarkoitus on myöhemmin kertoa omasta maalaamisestani yksityiskohtaisemmin ja antaa vinkkejä niille, jotka tykkäävät tehdä itse.

Jos olet kiinnostunut hankkimaan mun tekemän maalauksen, kaipaat vinkkejä itse tekemiseen tai muuten vain vastauksen tärkeään kysmykseen johon jostain syystä arvelet minun osaavan vastata, ota toki yhteyttä!

Seinämaalaus yksityiskohta
Kaikkea kivaa saa aikaan, kun maalaa tahallaan huonosti.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s