Taulu seinälle vaikka omista valokuvista

Taulu seinalle omista kuvista

Silloin tällöin on tullut kyselyjä siirreltäville pinnoille tehtävistä maalauksista. Että voisiko näitä tilaustöitä tehdä isoille levyille tms niin, että teoksen voi ottaa mukaan vaikka muuttaessa.

Rummunpärinää ja vetopasuuna: kyllä voi!

Kelpo kapitalistina päätin vastata orastavaan kysyntään. Vastedes teen siis maalauksia myös irtolevyille.

Käytössä on nyt työtila, joka mahdollistaa tällaisten isojen puhdetöiden tekemisen paremmin kuin kerrostalokaksion olohuone. Tarjolla siis tilaustöitä vaikka valokuvista, muistoista, villeistä ideoista, mistä hyvänsä. Yksittäisen levyn koko on noin 1,2m*2,7m, ja käytännöllisyyden vuoksi teen niistä kolmea kokoa taustoja (0,9m*1,2m, 1,2m*1,2m ja 1,2m*1,8m).

Lapsuuden sankarit maalaukseksi

Tuttavapiiristä löytyi asiakas, joka tilasi ensimmäisen tällaisen maalauksen kotiinsa. Kotiseuturakas urheilumies Toni halusi seinälleen suurimmat nuoruuden sankarinsa, kiekkolegenda Teemu Selänteen sekä tasavallan kuningas Jari Litmasen. Sikäli mieluisa tehtävä, että tunnustan molemmat herrat oman lapsuuteni tärkeiksi hahmoiksi.

“Olin miettinyt jo pidempään, että pitäisi saada seinälle jotain piristämään muuten niin harmaa-valko-mustaa sisustusta, mutta en ollut keksinyt mitä. Tiesin että kaverini (= minä, toim. huom.) tekee hienoja seinämaalauksia. Harkitsin sitä, mutta mietin että jos tästä muuttaa lähivuosina pois niin sitä teosta ei saa sitten mukaansa“, Toni taustoittaa.

Taulu on varsin iso, 180cm * 120cm. Värityksessä päädyttiin neutraaliin vihreään, joka tuo Tonin boksiin väriä ärsyttämättä kuitenkaan silmää.

“Erittäin tyytyväinen olen siihen, että päätin tilata teoksen, sen verran hyvin se on seinälle sopinut. Muiltakin on tullut kehuja. Tykkäsin myös, että vaikka annoin tietyt rajat taululle niin lisäsit sinne omiakin ideoita. Vaikka niitä muokattiinkin omaan silmään sopiviksi.”

Rajansa ne oli Neuvostoliitollakin – ja niin on “taiteilijan” vapaudella. Kiitos Toni!

Tilausmaalaus_urheilusankarit_teemujajari

Mitä tilaustaulu maksaa?

Irtopinnalle (tuettu kovalevy) tehtävien tilaustöiden hinnoittelu tarkentuu todennäköisesti jatkossa, kun tekemisen kokonaisuus hahmottuu paremmin.

Lopullinen hinnoittelu määräytyy tapauskohtaisesti. Lähtökohtaisesti se on tässä vaiheessa pienempien maalausten osalta noin 750 euroa (sis. ALV 10%) ja isompien kohdalla 850 eurosta ylöspäin. Tausta-aineistona näissä tilaustauluissa, kuten seinämaalauksissani, voi käyttää melkein mitä tahansa omasta valokuvasta yksittäiseen biisiin tai vaikka elokuvaan. Kysy! Ehdota! Kokeillaan.

Omalta kannaltani erityisen mainiota on se, että työtilan myötä pystyn tekemään näitä maalauksia myös omista lähtökohdistani. Ihan ite, ihan omasta päästä. Aletaan lähestyä sitä mystistä rajaa, jonka toisella puolella puhutaan oikeasta kuvataiteesta. Hui!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Espoolaisperheen tarina näyttää heidän olohuoneessaan oheisenlaiselta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s