Visit Säynätsalo: Huonosti maalatut seinät ja Alvar Aalto

Huonosti maalattu taidenäyttely Table en Bois’lla, Muuratsalossa 8.8.-11.9.2022

“Huonosti maalatut seinät ja Alvar Aalto.”

Noin! Jos on mahdollisuus rinnastaa omat tekeleensä kansallisarkkitehti Alvar Aaltoon, niin tokihan se kannattaa tehdä. Heti otsikossa.

Syy pöyhkeälle rinnastukselle on tämä: mittakaavaltaan vaatimaton, neljän teoksen sarjan muodostama Säynätsalo-näyttelyni “Tutustuivat toisiinsa” on esillä puistokahvila Table en Bois’ssa (Vuorenlahdenkatu 38) Muuratsalossa 8.8.-11.9.2022.

Jyväskylään vuonna 1993 liitetty saaristokaupunginosa Säynätsalo tunnetaan ennen muuta kunnantalostaan, jonka suunnittelu on Alvar Aallon ja puolisonsa Elissa Aallon käsialaa. Niinpä on tuskin suuri yllätys, että pariskunta esiintyy myös vuotuisia Säynätsalopäiviä varten maalaamani teossarjan avainrooleissa.

Muissa pääosissa ovat Säynätsalon ikoniset rakennukset sekä luonto, jota maalauksissa edustavat erityisesti linnut. Niissä pohjamateriaalina on säynätsalolaisen valokuvaaja Anssi Ruuskan upeat luontokuvat. Teokset on maalattu Säynätsalon edesmenneen vaneritehtaan vanerille, mistä kiitos Niko Tullalle.

Kiva tietää: Säynätsalo on nykyään sekä minun (ja perheeni) että yritykseni kotikaupunginosa. Maalauksiani löytyy myös paikallisista ravintoloista: Pizzeria Aalto sekä Aalto Panimon oluthuone Pub Aallonmurtaja ovat auttaneet kotiutumaan saaristoon laittamalla taiteilijanplantun töihin.

Teokset myytävänä

Näyttelyssä esillä olevat teokset ovat myytävänä. Lisäksi Table en Bois’lla on myynnissä osasta niistä sekä muista maalauksistani tehtyjä juliste- ja postikorttikokoisia printtejä.

Julisteet ovat kokoa A3 ja niiden hinta on 30 e / kpl. Postikortit 5 e / kpl. Maksu ensisijaisesti MobilePayn kautta (+358503731347) tai tilisiirtona (FI80 4600 0010 9581 44) minulle. Viestiksi oma sähköpostiosoite kuittia varten. Tarvittaessa maksu onnistuu myös kahvilan kassaan.

Jos olet kiinnostunut originaaleista, ota yhteyttä suoraan minuun.

TEOSLUETTELO

  • Aallot. Sapluunamaalaus vanerille, 2022. 70×50 cm. MYYTÄVÄNÄ: 280 e.
  • Tahiti. Sapluunamaalaus vanerille, 2022. 50×70 cm. MYYTÄVÄNÄ: 280 e.
  • Jokaperheen vene. Sapluunamaalaus vanerille, 2022. 70×50 cm. MYYTÄVÄNÄ: 280 e.
  • Teollisuudesta syntynyt. Sapluunamaalaus vanerille, 2022. 70×50 cm. MYYTÄVÄNÄ: 280 e.
Iikka Hackman: “Tahiti”. Sapluunamaalaus levylle, 2022. 50×70 cm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s