Tilauskäytännöt muuttuvat 1.1.2023 alkaen

Aloittaessani seinämaalarin uraa tiesin, että minun olisi tehtävä ostamisen kynnys mahdollisimman matalaksi, jotta voisin ilman merkittäviä olemassa olevia näyttöjä ylipäätään päästä asiakastöihin kiinni. Siksi olen näihin päiviin saakka tehnyt tuntikaupalla ilmaista luonnostelutyötä, osin kokonaan toteutumatta jääneisiin töihin.

Nyt olen päättänyt kasvattaa sarvet. Niinpä 1.1.2023 alkaen en enää tee luonnoksia ilmaiseksi. Syitä tähän on useita, konkreettisimpana projektit, joihin asiakkaan ei ole tarvinnut sitoutua kun hänen rahansa eivät ole olleet kiinni minun työajassani ja jotka siksi ovat venyneet kohtuuttoman pitkiksi ja työläiksi.

Samalla muutama muukin laskutukseen liittyvä käytäntö muuttuu.

Huonosti maalatut seinät: Tilausehdot 1.1.2023 alkaen

  • Työn tilaamisesta sovitaan maalaukseen liittyviä käytännön asioita ja aikatauluja koskevien keskustelujen jälkeen. Laskutan tällöin 250 € luonnostelutyöstä. Toimitan erikseen sovitussa aikataulussa kaksi vaihtoehtoista luonnosta työstä.
  • Asiakas saa valita luonnoksista yhden, jota ryhdytään edistämään. Luonnoksen hintaan sisältyy yksi muokkauskierros, jolloin luonnokseen voidaan tehdä max 3 muutosta. Kaikki tämän ylittävät muutokset maksavat 50 €/kpl.
  • Ilmoitan viimeistään luonnoksen toimittamisen yhteydessä maalauksen täsmällisen hinnan. Hinta määrittyy työn koon ja vaikeusasteen mukaan — siis työmäärän ja materiaalikustannusten perusteella. Seinämaalausten hinnoittelun viitteellisenä perustana on neliöhinta 150€/m2 siten, että minimilaskutus on luonnoskulujen jälkeen 730 €. Siirrettäville pinnoille toteutettavien maalausten vastaava vähimmäislaskutus on 680 €.
  • Laskutan työstä 50% ennakkoon luonnoksen hyväksymisen jälkeen ja loput 50% kun työ on valmis ja hyväksytty. Ennakkomaksua ei palauteta, mikäli työn toteutus peruuntuu minusta riippumattomista syistä, ts. asiakkaan aloitteesta.
  • Lisäksi laskutan matka-, majoitus- ja toimituskuluja erikseen sovittavalla tavalla.

One thought on “Tilauskäytännöt muuttuvat 1.1.2023 alkaen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s