Maailman ympäri neljässä neliössä

Seinämaalaus nefriitti
Kuva: Soluna Image

Seinämaalaus pariskunnan kotiin Jyväskylässä. Anni ja Anssi toteuttivat keväällä 2015 yhden unelmansa matkustamalla neljä kuukautta ympäri maailmaa. Tuollaiselta reissulta jää luonnollisesti loputon määrä muistoja, jotka yhdistävät kahta ihmistä. Matkoihin liittyvien muistojen jakaminen muille on usein lähes mahdotonta. Mikä tylsintä, tahtoo arki jemmata hienoimmatkin hetket myös itseltä.

Tein siis heidän olohuoneensa seinään vähän erilaisen reissualbumin. Seinämaalaukseen on jäljennetty ja tulkittu yksittäisiä otoksia heidän matkakuvistaan, otteita reissublogista ja matkareitti. Tämä oli hemmetin hauska projekti, ja lopputuloskin tietyssä julistemaisuudessaan aika kiva.

Seinä oli lähtötilanteessa maalattu kokonaisuudessaan Tikkurilan Tunne väri -valikoiman vihreällä “Nefriitti”-sävyllä (N494). Muut sävyt valitsin sen sekä Annin ja Anssin kohtalaisen epätarkkojen toiveiden pohjalta.

Epätasaisen ja läpikuultavan maalaamisen etuna on, että maalipinta kuivuu nopeasti. Tässä työssä käytin viittä eri väriä ja itse maalaaminen kesti kahden hieman vajaan normaalityöpäivän verran. Maalauspaikalla suurin osa ajasta menee teippien asetteluun, kiinnittelyyn ja irroitteluun.

Seinämaalaus I am not the government
Kuva: Soluna Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s