Aulan brändiseinä virittää keskustelut

Seinämaalaus toimiston aulassa Jyväskylä
Seinämaalaus toimiston aulassa vie työntekijät ja vieraat oikeaan mielentilaan, sanovat Avidlyn Anna Sorko ja Katja Ruokamo. Kuva: Tero Takalo-Eskola

Seinämaalaus toimistoon Jyväskylässä. Markkinointitoimisto Zeeland Family laajeni kansainvälisille areenoille ja vaihtoi rytäkässä nimensä Avidlyksi. Kalenterissa olleiden asiakastilaisuuksien takia Jyväskylän toimipisteen ilme piti muuttaa pikavauhdilla vastaamaan uutta brändiä. Minä autoin.

Viestinnän suunnittelija ja toimiston sielu Anna Sorko Avidlyltä otti yhteyttä sunnuntaina, maanantaina palaveerattiin ja keskiviikkoiltana oli valmista: uuden brändin elementtejä ja tarinaa kertova seinämaalaus sekä kaksi brändivärein tasaiseksi maalattua seinää.

“Meidän lounaspaikassa (ravintola Panza) on mieleinen maalaus, jonka tekijään oli entuudesta luottamussuhde. Haluttiin bränditaidetta – jotakin, joka yhdistää meidän brändin ja taiteen ja tuo tilaan merkityksellisyyttä”, Anna kuvailee.

Seinämaalaus toimistoon Jyväskylässä
Kuva: Tero Takalo-Eskola

Varsinainen seinämaalaus haluttiin paikkaan, jossa se ensimmäisenä tervehtii toimiston ovesta astuvia. Aulan seinässä kuvan tarkoitus on pysäyttää ja virittää toimiston väki vieraineen sopivan rentoon ja luovaan mielentilaan. Ainakin tilaajan mielestä tavoitteessa on onnistuttu.

“Haluttiin kuva, joka näyttää tarpeeksi meidän brändiltä, mutta joka on kuitenkin pelkkiä graafisia elementtejä persoonallisempi ja tarinallisempi. Se ilmentää hienosti ihmisiä, jotka ovat täällä töissä. Se on monipuolinen ja jättää kivasti tilaa erilaisille tulkinnoille”, Anna ja kollegansa Katja Ruokamo pohtivat.

”Maalauksen ääressä on ollut asiakkaiden kanssa hyviä keskusteluja siitä, mitä meidän brändi on. Siitä on myös tullut meille kiva tunnistettava sometausta.”

Seinämaalaus toimistoon Jyväskylässä. Yksityiskohta
Kuva: Tero Takalo-Eskola

Idea kuvan sisältöön syntyi nopean aivoriihen kautta. Apuna oli Avidlyn uusi graafinen ohjeisto, josta on värien ohella poimittu hieman muokattuna esimerkiksi iso Pohjoismaiden kartta. Toisiaan auttavat kiipeävät hahmot liittyvät firman visioon tämän hetken yli näkemisestä – seikkailusta puhuvat Avidlyllä.

Kaiken kaikkiaan hauska ja uudenlainen projekti! Tarinallinen seinämaalaus on juuri niin mainio väline yrityksenkin tarinan ja idean esittämiseen kuin olin etukäteen arvellut. Ja sopii aula- tai neuvottelutiloihin kuin oppikirja koululuokkaan. Toimii – vai mitä Anna?

“Toimii tosi hyvin.”

“Ja kirjoita nyt hei siihen, että olimme suorastaan häkeltyneitä siitä, miten nopeasti taiteilija ideoi ja luonnosteli tämän työn meidän hyvin hatarien toiveiden pohjalta”, Katja vaatii.

Minäpä kirjoitan.

Seinämaalaus toimistossa luo tunnelmaa
Kuva: Tero Takalo-Eskola

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s