Olohuoneen keskipisteenä elämänpuu

HUONOSTIMAALATUTSEINÄT_LIULIIPHOTO_net
Kuva: LiuLii – Photo and Story

Seinämaalaus lapsiperheen olohuoneessa, paritalo Jyväskylässä. Anne ja Ilkka muuttivat keväällä 2019 uuteen kotiin. Olohuoneessa oli yksi seinä, jolle he halusivat jotakin erityistä.

“Halusimme jonkin katseenkiinnittäjän olohuoneeseen, mutta tarpeeksi isoa ja mieleistä maalausta ei meinannut löytyä. Tarkoitus oli, että siinä katseenkiinnittäjässä olisi jotain omintakeista ja henkilökohtaista, taiteellistakin vivahdetta. Sosiaalisen median ihmeellisessä maailmassa katse oli osunut Huonosti maalattuihin seiniin ja saanut lämpimän hymyn aikaan. Iikan seinät olivat niin omintakeisia ja ihanan erikoisia, että ne houkuttelivat ajattelemaan, että mitäs jos meillekin”, Anne muistelee.

Matkamuisto maalattuna seinään

“Ensimmäinen asia oli se, että halusimme teokseen jotain henkilökohtaista, joka on meille tärkeintä. Näinpä perheen neljä lasta pääsivät teoksessa paraatipaikalle. Jokainen perheenjäsen sai myös ideoida teokseen jotain omaa, ja nämä ideat esitettiin taiteilijalle. Yksi toivoi hevosta, neljä jotain jalkapalloon viittaavaa. Jalkapallohulluus kun on varsin vahvaa perheessä. Äidin äänellä esitin kuitenkin, että jos pallot pidettäisiin viheriöllä ja unohdetaan ne teoksesta. Taisinpa esittää Iikalle toiveenkin, että vaikka muu perhe lahjoo millä, jalkapalloja ei teokseen tule. No, ei siinä lopulta auttanut, kun Iikka ideoi loistavan perherauhankin takaavan kompromissin. Teokseen humpsahti suosikkijoukkueiden tunnuksia. Mutta niiden löytäminen vaatii tarkkaa silmää! Tämä oli huikea idea taiteilijalta!”

“Minä kävin Afrikassa juuri ennen muuttoa. Matka oli monin tavoin vaikuttava ja sydämeen jäi baobabin muotoinen jälki. Apinanleipäpuu eli Elämän puu pääsikin monin tavoin koristamaan itse seinämaalausta.”

HUONOSTIMAALATUTSEINÄT2_LIULIIPHOTO_5 _net
Kuva: LiuLii – Photo and Story

Seinämaalauksen suunnittelu oli hauskaa

“Suunnitteluprosessi oli asiakkaan silmin vaivaton, helppo ja varsin hauska. Ilahduimme Iikan tehokkuudesta ja tavasta synnyttää jotain meidän sanoittamaa. Tuottamamme puhetulva sai Iikan suunnittelemaan selkeän kokonaisuuden, johon ihastuimme ja jota yhä ihastelemme vieraita myöten. Alusta alkaen suunnitteluprosessi lähti just oikeille urille! Ja yhteisymmärrykseen päästiin mielestämme varsin vaivattomasti!”

“Asioinnista Huonosti maalattujen seinien asiakkaana jäi mutkaton, hyvä, levollinen ja ystävällinen kuva. Taitava työskentely ja rauhallinen ote ajoittain levottomaankin menoon kodissamme tekivät vaikutuksen.”

“Lopputulos on mieleinen ja on ollutkin ihana nähdä, miten seinä herää eloon ihan uudella tavalla eri vuorokauden- ja vuodenaikoina. Seinä herättää vieraissa aina keskustelua ja siitä on ilo puhua. Seinää on ilo katsella yhä, vaikka perheen 5-vuotias kyselikin jo, että milloin Iikka tulee maalaaman tuon seinän takaisin harmaaksi. Mietimme tällä hetkellä vain sitä, että jos muutamme vielä, miten seinän saa mukaan…”

HUONOSTIMAALATUTSEINÄT_LIULIIPHOTO_2020-19_net
Kuva: LiuLii – Photo and Story

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s