Testirata olohuoneessa

Seinämaalaus kotiin Jyväskylässä. Oman olohuoneen seinä on se ensimmäinen huonosti maalattu. Se on harjoituskenttä ja koelaboratorio, muuttuvaksi tarkoitettu katseenvangitsija. Se kertoo tarinaa meistä ja kodista lapsuuden suosikkilaulujen, pohjapiirrosten ja menetetyistä läheisistä muistuttavien symbolien kautta.

kuva 18(1) kopio
Kuva: Soluna Image

Koska kyseessä on suuri, 520cm leveä seinä, se on otollinen paikka uusien tekniikoiden ja ideoiden testaamiseen. Mukana on esimerkiksi tekniikkaharjoituksena tehty Nelson Mandela -negatiivi. Mandela on tehty heijastamalla käsitelty valokuva digiprojektilla seinään ja teippaamalla alkuperäiskuvan tummat kohdat maalarinteipillä, jolloin ne jäivät tumman maalin alle vaaleiksi.

Keväällä 2017 alunperin maalattu seinä toimii hyvänä esimerkkinä myös siitä, miten nopeasti tekemisessä kehittyy ja oma käsiala elää: vain paria toteutettua projektia myöhemmin uusiksi maalattu toinen pää (alla olevassa kuvassa oikealla) on maalipinnaltaan huomattavan erilainen, pehmeämpi, kuin alkuperäinen.

kuva 25-korjattu kopio
Kuva: Soluna Image
kuva 17 kopio
Kuva: Soluna Image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s