Romu ja Marilyn ovat kodin kiintopiste

Seinämaalaus_tehosteinä_Marilyn

“Eilen jo tuntui siltä, että koti on nyt paljon kodikkaampi. Oli kyllä hyvä päätös tilata sut paikalle.”

Eipä paljon tuon parempaa palautetta voi näissä hommissa saada. Kyseisen viestin sain Satulta viimeisteltyäni seinämaalauksen heidän upean omakotitalonsa olohuoneeseen. Satu ja Joona asuvat vuonna 2018 valmistuneessa, Keski-Suomen Laatutalojen rakentamassa omakotitalossa Jyväskylän keskustan lähellä.

Mutta miten päästiin pisteeseen, jossa tilauspäätöksestä voi kiitellä itseään?

“Olohuoneen iso valkoinen seinä oli ainoa asia, joka uudessa talossa vielä aiheutti päänvaivaa. Seinä selvästi kaipasi jotain ja mietimme läpi kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja: teemmekö siihen itse jonkun kollaasin, taidelainaamo, tapetti”, Satu muistelee.

Kun asia ei edennyt, Satu ja Joona alkoivat puhua siitä myös ystäville.

“Yksi ehdotti Huonosti maalattuja seiniä. Menin Instagram-tilille ja näin heti, että tässä se ratkaisu on. Joona oli samaa mieltä. Muutama päivä myöhemmin törmäsin samaan ystävään. Hän kysyi haluanko, että hän laittaa yhteystietoni Iikalle. Pian puhelimeen kilahti viesti: “Kuulin, että olisitte kiinnostuneita meikäläisen seinämaalauksista…”

Hajanaisisita ideoista kokonaisuus

Tapaamisaika sovittiin parin viikon päähän. Viive osoittautuu tätä tekstiä tehdessä asiakkaan taktikoinniksi:

“Halusin pelata aikaa ja keksiä jonkun upean idean, mitä Iikka voisi ruveta seinän kanssa toteuttamaan. Kun sovittu päivä koitti, meillä ei kuitenkaan ollut oikeastaan minkäänlaista konkreettista ajatusta, mitä siihen haluamme. Keitimme kahvit ja Iikka otti kynän ja paperia esille. Ainoa asia, mikä meille oli selkeä, oli värimaailma.”

Paperille syntyi seuraavanlaisia muistiinpanoja:

  • kuplat (VW) HÄVITETTY ruostunut lahonnut risainen
  • palmut, ranta, trooppinen
  • voi olla tekstiä voi olla ihmisiä
  • joutuu vähän katsomaan että näkyy
  • TYYLI retro, jos henkilöt niin edesmenneitä
  • musiikkielementti voi olla
  • PÄÄLLE mustalla tehoste-elementti

Yksiselitteistä!

“Ajattelin, ettei näin sekalaisista asioista voi saada mitään järkevää kasaan. Kuitenkin jo seuraavana aamuna saimme ensimmäisen luonnoksen ja siitä näki heti, että se todella on meidän seinämme. Suunnitelmaan tehtiin pieniä säätöjä ja aika pian se oli valmis”, Satu kertoo.

Seinämaalaus on kodin kiintopiste

Satun ja Joonan seinä oli ensimmäinen yksityisasiakkaalle tekemäni maalaus, jossa keskeisenä toiveena oli näyttävä, yksittäinen huomioelementti. Ehdotin mukaan ihmishahmoa, koska se toisi seinään selkeän kiintopisteen. Retrotematiikkaan liittyen hahmoksi valikoitui Marilyn Monroe, ja lisäksi ehdotin taustaan vastinpariksi Audrey Hepburnia. Yhdessä autonromun, mustetahrojen ja repaleisten taustaelementtien kanssa ne muodostavat minusta hauskan kokonaisuuden.

Samaa mieltä on ollut asiakas. Itse maalaaminen sujui kahdessa päivässä joustavasti isäntäpariskunnan ollessa töissä.

“Oli kiva saada töihin kuvia viestillä seinän edistymisestä. Kun työ oli tehty, paikat oli siivottu ja huonekalut siirretty takaisin paikoilleen. Oli ihana tulla kotiin, joka oli saanut ison valkoisen seinän tilalle viimeisen silauksensa. Seinä on kotimme kiintopiste ja saa osakseen paljon kehuja ja ihailuja kaikilta kävijöiltä”, Satu kehuu.

“Ainoa huono puoli on, ettei tätä seinää saa mukaan jos joskus muutamme pois. Toisaalta Iikan kanssa tämä prosessi sujui niin helposti ja mukavasti, että siinä tapauksessa tilaamme hänet ehdottomasti paikalle uudestaan.”

Seinämaalaus_MarilynMonroe_Jyväskylä
Maalauksessa käytettiin värejä, jotka löytyivät ennestään talon sisustuksesta.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s