Värit ja hippipaku tuovat palan Barcelonaa helsinkiin

KitCut Barbershop Helsinki, yrittäjä Jenni Kyttälä tilasi Huonosti maalatut seinät -teoksen. KUVAT: SOLUNA IMAGE

Seinämaalaus parturi-kampaamon seinään Helsingissä.

Helsingin Töölöön uuden parturiliikkeen avanneella Jenni Kyttälällä oli ongelma: kaunis kivijalkaliiketila jäi suuren valkoisen seinäpinnan vuoksi hieman kolkoksi.

“Olin pähkäillyt pitkään millä täyttäisin tyhjän valkoisen seinän, taulut tuntuivat liian tavalliselta ajatukselta. Sitten siskoni kaveri ehdotti seinämaalausta. Hän kertoi, että olit tehnyt superhienon maalauksen hänelle kotiin. Aloin tutkia töitäsi Instagramista, ja ne olivat todella upeita.”

Jennin päällimmäinen ajatus maalauksen aihepiiristä oli, että hän halusi jotakin muistuttamaan ajastaan Barcelonassa.

“Pinkki hippipaku oli oikeastaan ensimmäisenä mielessä ja muuten ajatukset olivat vähän tyhjinä. Annoin paljon vapauksia maalauksen suhteen, kunhan se olisi värikäs ja toisaalta olisi mustaa tuomassa kontrastia.”

Näiltä pohjilta kehkeytyi idea kirkkaankeltaisesta maalauksesta, jossa seikkailisivat muun muassa Salvador Dali ja Javier Bardem Barcelonaan sijoittuvasta Biutiful-elokuvasta. Do not disturb -tekstin taustalla on minun työtavalleni tyypillinen hassu pikkutarina: soitin taustoituspuhelun Jennille maalausreissulla hotellihuoneesta ja silmiini osui hotelliketjun “ei saa häiritä” -kyltti. Kirjoitin sanat englanniksi puhelun aikana muistilehtiöön, valokuvasin tuon kirjoituksen myöhemmin, ja nyt se määrittelee maalattuna suurennoksena KitCut Barber shopin tunnelmaa.

KitCut barber shop, Helsinki. KUVA: SOLUNA IMAGE

Seinämaalaukseen ei kyllästy

“Kaikki hoitui hyvin ja aikataulut pitivät. Ja oli todella kiva nähdä tietokoneella tehty vedos ennen varsinaista maalausta. Pelko kyllästymisestä oli myös turha, seinä saa edelleenkin kehuja”, Jenni sanoo puolitoista vuotta maalauksen toteuttamisen jälkeen.

Etukäteen Jennin seinämaalauksen tilaamiseen liittyvät epäilykset olivat samoja kuin useimpien muiden Huonosti maalattujen seinien asiakkaiden: pelko siitä että seinälle tulee jokin sika säkissä, että maalaukseen kyllästyisi äkkiä, ja tietysti että kuinka kallista tämä tämmöinen on.

“Sekin oli positiivinen yllätys, että ei mennyt kaikki säästöt.”

Odotuksia parempi lopputulos

Kaiken kaikkiaan Jenni on pitää KitCutin seinämaalauksen tilaamista hyvänä päätöksenä.

“Lopputulos on paljon parempi kuin edes osasin odottaa, ja tosiaan ihmiset jäävät välillä jopa kadulta katsomaan seinää. Eli kyllähän se toimii.”

Tämä on hunajaa taiteilija-maalari-yrittäjän korville. Kuten on tämäkin:

“Kaikille kysyjille olen suositellut.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s